Leden 2017

V roce 2017 navazujeme na projekty, rozdělané v roce předchozím, kterými jsou například dvě vily, z nichž jedna je ve Zlíně a druhá v Praze. Obě pro velmi náročné klienty, kde je kladen důraz zejména na komfort ovládání. K řízení osvětlení a žaluzií zde slouží KNX přístroje Schneider-Electric, GIRA, ABB. Vizualizace je vytvořena v zařízení GIRA HomeServer, díky němuž má uživatel možnost dům ovládat a monitorovat jak z PC, tak i chytrých telefonů, vybavených operačním systémem iOS nebo Android.

Pro řízení MaR a ostatních technologií, jako je například bazénová technologie, vzduchotechnika, zavlažování, zvlhčování atd., jsou použité řídící PLC automaty WAGO 750-881 s rozhraním do sběrnice KNX. Pro komunikaci s řídícími jednotkami vzduchotechniky, jsou vybaveny komunikačním rozhraním, pracujícím na protokolu MODBUS.

Ale pracujeme i na daleko menších projektech, a co nás velmi těší, pomalu ale jistě se systém KNX dostává do povědomí širší veřejnosti a stává se dostupnějším. Stále častěji se objevuje v menších rodinných domech nebo dokonce i v bytech (které jsou pro letošní rok také v přípravě).

Takže jdeme na to…